opruiming
T: +31.40.2128359

Elektronische Filters

Isolatieversterkers

Impulsomvormers

Wij leveren en maken signaalconditioneringsprodukten voor specifieke toepassingen: De elektronica die nodig tussen sensor en meetsysteem. Als componenten voor printmontage, DIN-rail modules, cassettesystemen in 19" behuizingen, en tafelinstrumenten.

Frequency Devices Inc. Elektronische filters worden gebruikt waar dynamische signalen worden onderzocht op hun frequentieinhoud of de faserelatie tussen verschillende signalen, en om de bandbreedte te beperken alvorens ze gedigitaliseerd worden. Veel voorkomende signaalsoorten die worden gefilterd zijn : Trilling, turbulentie, geluid en andere golfverschijnselen.
Frequency Devices Inc. ontwerpt en fabriceert precisie filtermodules voor printmontage, kaarten, en instrumenten.
 

Filter modulesFilter instrumenten
filter modules filter instrumenten
voor OEM klanten die zelf signaalverwerkingselektronica als onderdeel van grotere systemen ontwikkelen. De modules zijn ondergebracht in DIP formaat insteekmodules en geschikt om als gekalibreerde komponent te worden ingezet. Ze zij leverbaar met vaste of programmeerbare kantelfrequenties in laag-doorlaat, hoog-doorlaat, band-doorlaat, en band-sper (notch) versies met alvalhelling en karakteristiek naar keuze. bieden een gebruiksklaar laboratoriuminstrument in de vorm van tafelinstrument of rack systeem. Het Kemo model VBF8 heeft knoppen voor handmatige instelling van de kantelfrequentie.
De kantelfrequentie is instelbaar van 0,01 Hz tot 99,9 kHz. Versterking *1 of *10.
filter kast

Eurias assembleert de filter modules desgevraagd tot klantspecifieke systemen.
 
Voor bepaalde sensoren en toepassingen zoals:

  • hydrofoons
  • conform SAE5211
  • accelerometers met IEPE
  • instelbare versterking tot 60dB
  • met extra kleine spreiding

Isolatieversterkers worden gebruikt wanneer signalen gemeten moeten worden die niet met de aarde van het meetsysteem verbonden kunnen of mogen worden. Een typerend voorbeeld is een thermokoppel welke op een verwarmingselement is gemonteerd en daardoor veel ruis en 50 Hertz storing bevat of zelfs elektrisch is gekoppeld met de netspanning of een "vreemde" aarde. Ook wanneer sensoren via lange kabels worden aangesloten in een industriële omgeving met relatief veel elektromagnetische ruis, zijn isolatieversterkers de enige manier om betrouwbare meetresultaten te verkrijgen.


Impulsomvormers worden gebruikt wanneer opnemers een digitaal signaal leveren waarvan de frequentie of het aantal impulsen gemeten moet worden. De meest voorkomende zijn frequentie naar spanningsomzetters om bij voorbeeld signalen van afgelegde weg, hoekverdraaiing, debiet en encodersignalen te meten. Daarvoor is bij voorbeeld een VRT24 module leverbaar welke geschikt voor de meting van toerental en richting van 8 ventilatoren, of 24 pulssignalen. Deze kan worden uitgelezen door alle gangbare SCADA software met behulp van het Modbus protocol. Voor meting van pulssignalen met analoge meetsystemen is er de IFMA module, die met een korte responstijd frequenties omvormt naar een analoog signaal zodat ook kortstondige en frequentievariaties gevolgd kunnen worden.
De specificaties hiervan vindt U in de IFMA icon datasheet.